Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Apua kaapin valintaan: Opas kaapin hankintaan

 

Miksi hankkia kassakaappi tai paloturvakaappi?

Useimmissa kodeissa lääkkeet ovat lääkekaapissa, vaatteet vaatekaapissa ja siivousvälineet siivouskomerossa. Arvo-omaisuutta kuitenkin vähätellään ja sitä säilytetään usein huolettomasti laatikon pohjalla. Arvo-omaisuus tulisi mieltää monimuotoisena. Joillekin se on suvussa kulkeneet korut ja toisille vanhat valokuvat. Miten korvataan isoisältä peritty arvokas taskukello? Millaista vaivaa aiheuttaa varastettujen passien uusiminen? Tällaisen omaisuuden menettäminen aiheuttaa usein paljon surua ja vaivannäköä.

Varkaudet ovat valitettavasti lisääntymässä ja siksi moni hankkii omaisuudelleen suojaksi kassakaapin. Varkaudet eivät kuitenkaan ole ainoa omaisuuden uhka. Rakennuspaloja syttyy vuosittain noin 6000 ja niistä syntyvät omaisuusvahingot ovat kymmeniä miljoonia euroja. Asuntomurtoja puolestaan kirjataan joka vuosi noin 6500.

Hälytysjärjestelmät toimivat vasta kun jotain on jo tapahtunut. Kassakaappi suojaa omaisuutta 24/7, ja on vastassa silloin, kun varas tulee tai tulipalo syttyy.

 

Mikä ero on kassakaapilla ja murtoturvakaapilla?

Kassakaapit on testattu standardin EN 1143-1 mukaan murtosuojaluokkiin I–V. Kassakaappien testauksessa on käytetty tehokkaimpia murtotyökaluja. Kassakaapit soveltuvat hyvin niin koti kuin ammattikäyttöön.

Murtoturvakaapit on testattu standardin EN 14450 mukaan luokkiin S1 tai S2. Murtoturvakaappien testauksessa on käytetty yleisimpiä murtoon käytettyjä käsityökaluja. Murtoturvakaapit on tarkoitettu pienten käteismäärien, asiapapereiden ja henkilökohtaisten tavaroiden turvalliseen säilytykseen.

 

Saako vakuutuksesta alennusta jos hankin kassakaapin?

Tätä sekä vakuutusehtoihin liittyvistä asioista kannattaa tiedustella omalta vakuutusyhtiöltä.

Finanssiala ry:n suosituksen mukaan EURO I luokan kassakaapeissa säilytettävän sisällön enimmäisarvo on maksimissaan 10 000 €.

 

Miksi kaapit pitää pultata lattiaan kiinni?

Kaapin tarjoamasta murtosuojasta ei ole mitään hyötyä, jos kaapin voi viedä pois.

Eurostandardien EN 1143-1 ja EN 14450 mukaan alle 1000 kg:n painoisten kaappien murtoturvaluokitus on voimassa ainoastaan silloin, kun kaappi on kiinnitetty lattiaan.

 

Kuinka saan oven auki jos paristot ovat tyhjentyneet?

Joissakin malleissa paristot sijaitseva näppäimistön kotelon alla, jolloin paristot voi vaihtaa ovea avaamatta. Toisissa malleissa näppäimistössä on paristokosketin, jolloin painamalla uusi paristo näppäimistössä olevaa paristokosketinta vasten saa virtaa oven avaamista ja paristojen vaihtamista varten.

 

Häviääkö koodi elektronisesta lukosta jos paristot tyhjentyvät?

Muistissa olevat koodit eivät katoa vaikka paristot olisivat tyhjentyneet.

 

Jos unohdan henkilökohtaisen koodin, voiko kaapin avata hätäavaimella?

Murtotestattuja ja sertifioituja kaappeja ei voi avata avaimella jos koodin unohtaa. Hotellikaappeja ei ole murtotestattu ja sertifioitu, joten niissä on yleensä hätäavain.

 

Tuletteko asentamaan tuotteen?

Tarjoamme myös maksullisia lisäpalveluita kuten tuotteiden sisäänkanto ja asennus. Pyydä tarjous lisäpalveluista erikseen: myynti@kaso.fi

 

Toimitetaanko kaapin mukana paristot elektroniseen lukkoon?

Kyllä, kaapin mukana tulevat tarvittavat paristot.

 

Huollatteko tuotteita?

Kaso huolto palvelee asiakkaita kaikissa kassakaappeihin liittyvissä asioissa koko Suomen alueella.

Huollon HELPDESK palvelee numerossa 0600-97977 (9,90 €+pvm).

Huoltotilauksen tai yhteydenottopyynnön voit tehdä myös täyttämällä lomakkeen Kason nettisivuilla: Huolto

 

Voinko nähdä kaapit jossain ennen ostopäätöksen tekemistä?

Kyllä, näyttelytilamme sijaitsee osoitteessa Kaso Oy, Lyhtytie 2, 00750 Helsinki. Olemme avoinna ma-pe klo 8-15 tai sopimuksen mukaan.

Virusepidemian aikana voimme ottaa vastaan vain ennakolta sovittuja käyntejä. Voit sopia oman esittelyaikasi asiakaspalvelustamme, myynti@kaso.fi tai 010-2713 700.